Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakken zalm met broccoli en cashewnoten

Aantal personen: 2

Ingrediënten

300 gr zalmfilet
1 teentje knoflook
300 gr broccoliroosjes
1 eetlepel citroensap
1 theelepel geraspte citroenschil
25 gr boter
3 eetlepels ongezouten cashewnoten
5 eetlepels olijfolie
zout, peper

Bereiden

Was de zalmfilet onder de koude kraan, dep ze droog en snijd
ze in blokjes van ± 5 cm.
Kook intussen de broccoliroosjes in 5-6 minuten in een flinke
laag water met wat zout gaar, giet ze af en laat
uitlekken.
Pers de knoflook.
Verhit de olie in een wok of diepe braadpan tot deze begint te
dampen.
Voeg de stukjes zalm met de knoflook en de geraspte
citroenschil toe en roerbak ze voorzichtig omscheppend 3
minuten.
Voeg de broccoliroosjes en de boter aan de zalm toe en bak ze
voorzichtig omscheppend 1 minuut mee.
Voeg naar smaak zout en peper, het citroensap en de
cashewnoten toe.
Lekker met aardappelpuree.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bami met zalm
Asperges met verse kreeft en mosterdsaus
Scandinavische zalmtartaar
Gebakken lekkerbekjes
Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes